Sirchie

sirchie logo

Sirchie je globalni lider u proizvodnji opreme za krivične istrage i forenzička naučna rešenja.

Sirchie proizvodi najkvalitetnije proizvode za krivične istrage, nudi najkvalitetnija forenzička naučna rešenja, proizvodi posebno prilagođena vozila za posebne potrebe raznih službi bezbednosti  i pruža obuku širom sveta svim pripadnicima tih službi bezbednosti.

Osnovana je 1927. godine i u preko 120 zemalja Sirchie proizvode svakodnevno koriste pripadnici službi bezbednosti  kako bi istražili lice mesta i priveli pravdi počinioce. Sirchie se pridržava strigih proizvodnih standarda i ima široki porfolio proizvoda kako bi se suočio sa izazovima sa kojima se suočavaju forenzičari svakodnevno.

Ono što Sirchie izdvaja u odnosu na druge su zaposleni i njihova stalna obaveza u pružanju i obezbeđivanju najbolje svetske usluge našim korisnicima sa izuzetnim iskustvom.

Sirchie proizvodi:

Tragovi papilarnih linija – Metode i proces uzimanja skrivenih otisaka sa lica mesta su veoma evoluirali.  Sada postoji mnoštvo postupaka i proizvoda koji koriste obe stare i nove tehnologije. SIRCHIE nudi širok asortiman proizvoda za razvijanje, obradu, podizanje i čuvanje skrivenih otisaka.

Uzimanje otisaka prstiju – Preko 50 godine SIRCHIE® drži visok standard u proizvodnji najkvalitetnijih proizvoda koji se koriste za uzimanje otisaka prstiju

Alternativni izvori svetlosti – Alternativni izvori svetlosti se obično koriste obradi lica mesta kako bi se identifikovali mnogi oblici tragova. Fiziološke tečnosti (semena, urin i pljuvačka) mogu biti identifikovane preko njihovog fluorescentnong prirodnog svojstva koristeći UV svetlo.

Forenzičke komore – Forenzičke komore su radne površine koje se nalaze u laboratoriji i koje pružaju mogućnost da se tragovi sa lica mesta adekvatno obrađuju i dalje ispituju.

Prikupljanje tragova – Sirchie nudi šiirok spektar alata koji se koriste kako bi se identifikovali i pronašli fizički tragovi i ostaci tragova, uključujući precizne alate, predmete za označavanje, setove za usisavanje, metal detektore, i razni spektar setova za prikupljanje fiziološke DNK-a čoveka i ostataka fizičkih tragova insekata i tragova paljevine i istražnih setova.

Reljefni tragovi – Razne metode za prikupljanje reljefnih tragova su evoluirale – sada reljefni tragovi koji su pravilno očuvani mogu obezbediti pozitivno poklapanje obuće koju je nosio uzvršilac, guma na vozilu koje je vozio izvršilac i alata koji su korišćeni za nasilan ulazak u prostorije.

Optičko uveličavanje – Sirchie proizvodi namenj za optičko uveličanje nude razne mogućnosti za uveličavanje i različite vrste uređaje za fotografisanje. Od jednostavnih ručnih lupa do naprednih video optičkih komparatora. Sirchie poseduje proizvode koji omogoćavaju službama bezbednosti da izvrše dokaznu klasifikaciju i upoređenjivanje.

Razmernici i fotografisanje – Sirchie u svojoj paleti proizvoda ima razne merne vage, lenjire, šablone za skiciranje i opremu, setove za fotografisanje i fotografsku dokumentaciju koja pomaže istražiteljima prilikom dokumentovanja mesta zločina.

Forenzička analiza – Sirchie obezbeđuje pouzdane testove za otkrivanje ostataka ispaljenog metka i eksploziva, restauracija serijskih brojeva i otkrivanje tragova metala koji pomžau istražiteljima u potrazi za pravdom.

Tragovi krvi – Da bi istražitelji sproveli temeljnu i sveobuhvatnu istragu tragova krvi, veoma je bitno da pored načina na koji treba da obrade lice mesta imaju i pristup kvalitetnim proizvodima, zalihama  i opremi kako bi bili sigurni da će njihova misija biti uspešno izvršena.

Biološki tragovi – Najčešći oblici DNK koji se mogu naći na licu mesta su: krv, semena tečnost, pljuvčka, ostaci ćelija kože, sluz, znoj, urin, nokti i drugo. Sirchie nudi kompletnu liniju proizvoda kako bi se olakšalo pravilno prikupljanje i očuvanje fiziološki uzoraka.

Otkrivanje krađa – Sirchie pravi vidljive i fluorescentno nevidljive prahove, paste, boje, kreone, flomastere sa mastilom kako bi se uspostavila veza sa osumnjičenim, objektom ili lokacijom. Takođe Sirchie prave i proizvode koji služe za ispitivanje i otkrivanje prevara prilikom ispitivanja sumnjivih dokumenata.

Proizvodi

Tragovi papilarnih linija

 Metode i proces uzimanja skrivenih otisaka sa lica mesta su veoma evoluirali.  Sada postoji mnoštvo postupaka i proizvoda koji koriste obe stare i nove tehnologije. SIRCHIE nudi širok asortiman proizvoda za razvijanje, obradu, podizanje i čuvanje skrivenih otisaka.

Uzimanje otisaka prstiju

Preko 50 godine SIRCHIE® drži visok standard u proizvodnji najkvalitetnijih proizvoda koji se koriste za uzimanje otisaka prstiju.

 Alternativni izvori svetlosti 

Alternativni izvori svetlosti se obično koriste obradi lica mesta kako bi se identifikovali mnogi oblici tragova. Fiziološke tečnosti (semena, urin i pljuvačka) mogu biti identifikovane preko njihovog fluorescentnong prirodnog svojstva koristeći UV svetlo.

 Reljefni tragovi

Razne metode za prikupljanje reljefnih tragova su evoluirale – sada reljefni tragovi koji su pravilno očuvani mogu obezbediti pozitivno poklapanje obuće koju je nosio uzvršilac, guma na vozilu koje je vozio izvršilac i alata koji su korišćeni za nasilan ulazak u prostorije.

Forenzičke komore 

Forenzičke komore su radne površine koje se nalaze u laboratoriji i koje pružaju mogućnost da se tragovi sa lica mesta adekvatno obrađuju i dalje ispituju.

Prikupljanje tragova

Sirchie nudi šiirok spektar alata koji se koriste kako bi se identifikovali i pronašli fizički tragovi i ostaci tragova, uključujući precizne alate, predmete za označavanje, setove za usisavanje, metal detektore, i razni spektar setova za prikupljanje fiziološke DNK-a čoveka i ostataka fizičkih tragova insekata i tragova paljevine i istražnih setova.

 Optičko uveličavanje

Sirchie proizvodi namenj za optičko uveličanje nude razne mogućnosti za uveličavanje i različite vrste uređaje za fotografisanje.  Od jednostavnih ručnih lupa do naprednih video optičkih komparatora. Sirchie poseduje proizvode koji omogoćavaju službama bezbednosti (agencijama za sprovođenje zakona) da izvrše dokaznu klasifikaciju i upoređenjivanje.

 Razmernici i fotografisanje

Sirchie u svojoj paleti proizvoda ima razne merne vage, lenjire, šablone za skiciranje i opremu, setove za fotografisanje i fotografsku dokumentaciju koja pomaže istražiteljima prilikom dokumentovanja mesta zločina.

 Forenzička analiza

Sirchie obezbeđuje pouzdane testove za otkrivanje ostataka ispaljenog metka i eksploziva, restauracija serijskih brojeva i otkrivanje tragova metala koji pomžau istražiteljima u potrazi za pravdom.

 ragovi krvi

Da bi istražitelji sproveli temeljnu i sveobuhvatnu istragu tragova krvi, veoma je bitno da pored načina na koji treba da obrade lice mesta imaju i pristup kvalitetnim proizvodima, zalihama  i opremi kako bi bili sigurni da će njihova misija biti uspešno izvršena.

 Biološki tragovi

Najčešći oblici DNK koji se mogu naći na licu mesta su: krv, semena tečnost, pljuvčka, ostaci ćelija kože, sluz, znoj, urin, nokti i drugo. Sirchie nudi kompletnu liniju proizvoda kako bi se olakšalo pravilno prikupljanje i očuvanje fiziološki uzoraka.

 Otkrivanje krađa

Sirchie pravi vidljive i fluorescentno nevidljive prahove, paste, boje, kreone, flomastere sa mastilom kako bi se uspostavila veza sa osumnjičenim, objektom ili lokacijom. Takođe Sirchie prave i proizvode koji služe za ispitivanje i otkrivanje prevara prilikom ispitivanja sumnjivih dokumenata.